LANDIS CONSTRUCTION OFFICES, NEW ORLEANS, LA

RESTORATION AND INTERIOR DESIGN

PROJECT INFORMATION

COMPLETED: 2008

PROGRAM: 12,000 SF

BUDGET: UNDISCLOSED

CLIENT: LANDIS CONSTRUCTION, LLC

MBA TEAM:

The design concept allowed the original building’s materials and wood structure to be the focus of the interior spaces. The new architectural elements were kept simple and modest. Although, the floor area was divided into individual offices, all occupants have views upward and outward which celebrated the historic building. New partitions were kept low and glass clearstories were added over offices. Wood beams were installed between existing columns. Original historic parts of the building such as the sliding fire door at the stair and the bi-fold service elevation door were allowed to remain as nonfunctioning elements of the interior design.