WEST VIRGINIA UNIVERSITY | GLADYS G. DAVIS THEATRE MORGANTOWN, WEST VIRGINIA

RENOVATIONS

PROJECT INFORMATION

COMPLETED: 2001

PROGRAM:

BUDGET: $500,000

CLIENT: WEST VIRGINIA UNIVERSITY

MBA TEAM: EDWARD C. MATHES, ARCHITECT, AIA | PETER F. PRIOLA, ARCHITECT, AIA

The renovation of the existing Studio Theatre included the creation of a permanent modified thrust stage with a modified proscenium and permanent seating on risers in what was a large black box with temporary seating on risers. The Theatre seats 250 and the seating banks rise above the stage area to provide an edge between actors and the audience. In addition, the Theatre was modified for multi-purpose classroom use. This was accomplished by adding seats with tablet arms, a motorized projection screen and a lecture venue with improved theatrical lighting systems, state-of-the-art audio and video systems, including up-to-date recording facilities, and wiring for long-distance technology.